Afsluttende prøver i dansk

Alle danskuddannelser afsluttes med en prøve. Der afholdes prøver to gange om året.

Alle de afsluttende prøver på danskuddannelserne består af en mundtlig og en skriftlig del. Prøverne omfatter fire områder:

  1. Læseforståelse
  2. Skriftlig fremstilling
  3. Lytteforståelse
  4. Mundtlig kommunikation

Der afholdes prøver to gange om året; i maj/juni og november/december.

Prøvetermin november/december 2021

Skriftlige prøver  
Studieprøven 8. november
Prøve i Dansk 3 9. november
Prøve i Dansk 2  10. november
Prøve i Dansk 1  11. november
Mundtlig del af prøveterminen 6. - 17. december

Tilmeldingsfrist er den 30.8.2021.

Da tilmeldingsfristen er overskredet, er det ikke længere muligt at tilmelde sig prøverne til november/december.

Kursister på Sprogcenter Randers skal ikke tilmelde sig her, men gennem deres lærer.

Selvstuderende

De afsluttende prøver i dansk er åbne for alle, der ikke har dansk statsborgerskab. Du kan deltage i en prøve uden først at have deltaget i undervisning.

Til den skriftlige eksamen er der mulighed for at benytte en PC fra sprogcentret. Der kan benyttes tekstbehandling (Word) med stavekontrol, synonymordbog og ordbogsprogrammet 3, men ingen grammatikkontrol. Desuden er der adgang til ordbogen.com.

Hvis du er ordblind eller har et handicap, der gør det vanskeligt for dig at gennemføre prøven, kan du søge om ’særlige prøvevilkår’. Skriv dit problem under Bemærkninger i tilmeldingen, så kontakter vi dig.

Som selvstuderende skal du selv betale for prøven. Gebyret for prøven i Dansk 1, 2 eller 3 er 1.417 kr. Hvis du har tilmeldt dig, men bliver forhindret i at deltage, kan du ikke få dit prøvegebyr tilbage.

 

Dette kursus er til dig, der har det sproglige niveau til at bestå Prøve i Dansk 3, men som har brug for en indføring i prøvetyperne.

Der vil i løbet af kurset være mulighed for at arbejde med tidligere eksamensopgaver og få feedback.

Der udbydes 18 lektioner fordelt på 6 undervisningsdage á 3 lektioner. Før undervisningen begynder vil du få mulighed for at aflevere en tekst om dig selv, hvor du blandt andet kan fortælle om din baggrund og dit mål med at deltage i kurset. Afhængigt af sammensætningen af deltagerne, vil der være en vis mulighed for at tage individuelle hensyn i tilrettelæggelsen af undervisningen. Du vil blive oprettet i skolens it system og få adgang til skolens bibliotek og online materialer. Du er også velkommen til at bruge studiecenteret. Den første undervisningsgang den 22.9. gennemgår vi prøveformer og krav. De øvrige undervisningsgange er 06.10., 27.10., 03.11., 17.11. og 01.12.

I undervisningen vil vi bruge tidligere eksamensopgaver og bogen "Bliv klar til prøve i Dansk 3", som kan købes her praxis.dk

Pris: 900 kr. Henvend dig på Sprogcenter Randers fra mandag d. 2. august på tlf. 89157700 eller på mail: sprogcenter@randers.dk. Du skal selv tilmelde dig til eksamen. Vi håber meget at se dig.

Betalingen kan ske med Maestro, MasterCard, Visa, Visa Electron, Dankort eller MobilePay.

Alle priser er angivet i danske kroner (DKK).

Randers Kommune
Sprogcenter Randers
Laksetorvet
8900 Randers C
Tlf.:  89 15 15 15
sprogcenter@randers.dk
CVR: 29189668

Levering

Du modtager en kvittering direkte på skærmen, når du har gennemført din betaling. Du vil også modtage en kvitteringsmail på den mailadresse, som du har opgivet.

Fortrydelse

Du kan fortryde din betaling i 14 dage, dog kun indtil sidste frist for tilmelding. Hvis du fortryder, skal du henvende dig i receptionen på Sprogcenter Randers.