Om at lykkes i et nyt land

Eskedar står og vasker toiletstolen af. Hendes hvide plastickhansker tager fat om armlænene og vender og drejer stolen, så den er let at håndtere. Hun er på arbejde på Hjælpemiddelhuset Kronjylland.

Eskedar kom fra Eritrea til Randers for 4 ½ år siden. Hun er alenemor med sin lille søn Christian på 2 år. Efter at have afleveret Christian i vuggestuen om morgenen, cykler hun de kun femten minutter ud til Agerskellet i Nordvest-kvarteret.

”Den unge kvinde er en stor succeshistorie” – siger Jesper Heilmann Petersen, der er leder af Hjælpemiddelhuset med de 16 ansatte. Han fortsætter. ” Eskedar begyndte i praktik på stedet, men allerede efter seks uger vidste vi, at her var der en medarbejder, der kunne tage fat. ”

Hun er nu fast ansat med 30 timer om ugen. Hun rengør senge, kørestole, toiletstole, og er på den måde med til at servicere omkring 10.000 årlige randersborgere med behov for hjælpemidler i hverdagen. Alle aldersgrupper kan få glæde af den gratis ydelse: ”Vi har alle former for hjælpemidler; praktisk taget fra vugge til grav” – siger Jesper og slår ud med hånden for at vise alle de 2000m2, huset består af. Og der skal endda snart udvides med yderligere 300m2.

Eskadar er glad for sin arbejdsplads: ”Selvom det nogle gange er lidt hårdt fysisk arbejde, så er det en dejlig arbejdsplads. Mine kolleger er søde, min chef er sød og alle snakker med alle. ” – siger hun med et varmt smil.

Inde i personalestuen, står der frugt på bordet og Eskedar fortæller, at der to gange om ugen er rundstykker om morgenen. Lige nu dufter der af lun smørkage, som skal spises til eftermiddagskaffen.

En god arbejdsplads betyder uendelig meget for alle. For Eskedar betyder det også at føle sig integreret, føle sig værdsat. ”Jeg er stolt, når jeg går hjem fra arbejde. ” siger hun.

Ved siden af arbejdet på Hjælpemiddelhuset har Eskedar gået på Sprogcenter Randers for at lære dansk. Her i juni måned afslutter hun sin Danskuddannelse, så der er endnu mere at være stolt af!