Ambitiøs og visionær centerleder til Sprogcenter Randers

Vil du stå i spidsen for et veldrevet sprogcenter, som er kendt for høj gennemførselsprocent, højt karakterniveau og høj trivsel blandt kursisterne? Ønsker du at sikre sammenhæng mellem arbejdsmarkedet og dansksprogsundervisningen ved brug af din forretningsforståelse og erfaring med at lede en organisation med en multikulturel opgave? Så har du nu en unik mulighed for at blive en del af Sprogcenter Randers, der drives af dygtige og engagerede medarbejdere med fokus på tillid, dialog og respekt.

Vi søger en centerleder til Sprogcenter Randers, da vores nuværende leder går på pension. Som centerleder er det afgørende, at du er ambitiøs, visionær og har et forretningsstrategisk blik for kursisternes betydning for vækst i Randers. Du ser det som naturligt at indgå i et tæt samarbejde med Jobcenter Randers, Jobhuset/Integration og øvrige relevante samarbejdspartnere såsom andre sprogcentre, andre kommuner, Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) samt virksomheder i Randers og omegn.

Sprogcenter Randers

Sprogcenter Randers er et kommunalt sprogcenter, hvor vi underviser voksne udlændinge i dansk sprog, kultur- og samfundsforhold. Vi tilbyder undervisning i dansk som andetsprog, FVU (Forberedende voksenundervisning), OBU (Ordblindeundervisning), virksomhedsrettede og fleksible danskforløb, digitale læringsforløb og i perioder uddannelsesrettet undervisning for unge samt meget andet. Vi er optagede af hver enkelt kursists læring og resultater, og vi tager udgangspunkt i den enkelte kursists mål, ønsker og behov.

Sprogcenter Randers samarbejder med Jobcenter Randers og Jobhuset/Integration om at skabe større sammenhæng mellem arbejdsmarkedet og dansksprogsundervisningen. Sprogcenter Randers er en del af Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og bidrager aktivt til beskæftigelsesindsatsen ved at mindske sprogbarrierer samt bringe kursisterne tættere på arbejdsmarkedet og i varig beskæftigelse. Lederen af sprogcentret refererer til arbejdsmarkedschefen og udgør den daglige ledelse af skolen sammen med en souschef. Sprogcentret beskæftiger 43 medarbejdere med en bred vifte af fagligheder og uddannelsesbaggrunde eksempelvis folkeskolelærere og universitetsuddannede fordelt på tre danskuddannelser med hver sin koordinator.

Dine væsentligste opgaver

Som centerleder bliver dine væsentligste opgaver:
  • Fastholde og videreføre en veldrevet uddannelsesinstitution med undervisning af høj kvalitet samt et attraktivt læringsmiljø.
  • Fremme kursisternes mulighed for fodfæste og fastholdelse på arbejdsmarkedet ved at styrke samarbejdet med Jobcenter Randers, Jobhuset/Integration, samarbejdspartnere, aktører og virksomheder i Randers og omegn.   
  • Personaleansvar for hele medarbejdergruppen med fokus på arbejdsmiljø og kompetenceudvikling.
  • Budgetansvar for Sprogcenter Randers.
  • Videreføre arbejdet med professionelle læringsfællesskaber med fokus på undervisningskvalitet, kollegial sparring og fælles reflekterende tilgang.
  • Sikre at være virksomheder og andre interessenters foretrukne samarbejdspartner inden for undervisningstilbud i dansk som andetsprog, FVU og OBU til tosprogede.
  • Synliggøre og markedsføre Sprogcenter Randers i lokalsamfundet.

Om dig

Vi søger en centerleder med god energi, et smittende engagement og med følgende kompetencer:
  • Har en relevant akademisk uddannelsesbaggrund samt relevant lederuddannelse.
  • Har erfaring med at lede organisationer med en multikulturel opgave eller perspektiv – og gerne ledelseserfaring fra uddannelsessektoren. 
  • Besidder overblik og strategisk udsyn, som sikrer kompetent styring, prioritering og opfølgning på indsatser samt ressourcer i forhold til de politiske målsætninger på området.
  • Har forretningsforståelse og stærke opsøgende relationelle kompetencer til at øge kendskabet til sprogcentrets virke og aktiviteter.
  • Indgår konstruktivt og forpligtende i et tæt samarbejde med souschefen omkring den daglige ledelse og udvikling af Sprogcenter Randers.
  • Som leder er du inddragende samt dialogorienteret og skaber et naturligt følgeskab. Du udviser empati, er lydhør overfor medarbejdere og lederkollegaers input samt perspektiver.
  • Er nytænkende, handlekraftig og tør træffe beslutninger med respekt for det, der allerede fungerer og tiltro til medarbejdernes stærke faglighed, professionalisme og engagement.

Vi tilbyder

  • Et veldrevet sprogcenter kendetegnet ved høj kvalitet og gode resultater.
  • Et multikulturelt og internationalt miljø, hvor vi møder hinanden og vores kursister med ligeværd samt respekt for forskellige behov og muligheder. 
  • En arbejdsplads kendetegnet ved hjælpsomhed, humor, højt til loftet og et tillidsfuldt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere.
  • Et tæt og forpligtende samarbejde med souschefen, Social og Arbejdsmarkedsforvaltningen og lederkollegaer på Jobcenter Randers, Jobhuset/Integration og øvrige samarbejdspartnere, hvor vi sætter en ære i god og konstruktiv sparring.
Du kan læse mere om Sprogcenter Randers på vores hjemmeside, og læse mere om Randers Kommune på kommunens hjemmeside.

Yderligere informationer

Ønsker du yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte souschef ved Sprogcenter Randers Hanne Haahr Jensen på tlf.: 2487 6619 eller direktør for Social og Arbejdsmarked Helene Bækmark på tlf.: 5091 1011.

Vi afholder 2 samtalerunder. 1. samtale afholdes tirsdag den 14. juni, og 2. samtale afholdes mandag den 27. juni. For de kandidater, der går videre til 2. samtale, vil der blive lavet en personprofil, hvor profiltilbagemeldingen finder sted onsdag den 22. juni.

Tiltrædelse er den 1. august.

Løn- og ansættelsesvilkår vil være i henhold til gældende overenskomst i Randers Kommune.

Vi opfordrer alle kvalificerede uanset køn, etnisk baggrund, religion, handicap eller alder til at søge stillingen.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning og CV vedlagt relevant dokumentation via vores rekrutteringssystem senest søndag den 5. juni kl. 23.59. Først når du har modtaget en kvittering pr. e-mail, har vi modtaget din ansøgning.

I Randers Kommune er vi i alt cirka 8.500 medarbejdere, der arbejder efter byrådets Vision 2021. Det betyder, at vi altid har fokus på mulighederne frem for begrænsningerne.

Social og Arbejdsmarked dækker over både socialt udsatte, handicap, psykiatri og arbejdsmarkedsområdet i Randers Kommune. Vi er både en myndighed, der gennem en korrekt og sikker sagsbehandling, bevilger ydelser til borgere. Og så er vi en bred vifte af medarbejdere, der gennem specialpædagogiske, socialfaglige og arbejdsmarkedsrettede indsatser støtter borgere i at få en bedre hverdag og klare mest muligt selv. Vi arbejder tværfagligt – og tæt sammen med andre forvaltninger for at sikre en helhedsorienteret og koordineret indsats.